Alla inlägg under december 2007

Av agneta - 21 december 2007 18:58

Idag har jag varit på stan och handlat lite fler julklappar. Nu har jag bara en eller två kvar. ... har ägnat någon timme åt att slå in alla paket, kul men det tar lite tid. Nu är jag helt slut må ni tro och ska lägga mig i soffan en stund. det är ju bara dynga på tv ikväll. har flera dvd filmer som jag inte har sett, kan bli en av dem.

kram på er och ni, ta det lugnt.

Av agneta - 19 december 2007 16:03

Bidragets titel: Den första svalan
Upphovsmän: Fredrik Thomander (m), Anders Wikström (m), Ingela ”Pling” Forsman (t)
Artist: Alexander Schöld
Upphovsmännens beskrivning av ”Den första svalan”: Positiv, gitarrdriven pop/rock-låt som handlar om våren och förväntansfull kärleken.
Bidragets titel: Du behöver aldrig mer vara rädd
Upphovsmän: Lasse Lindh (m & t)
Artist: Lasse Lindh
Upphovsmännens beskrivning av ”Du behöver aldrig mera vara rädd”: En låt om min flickvän. Enkel och rakt om den märkliga känslan av att innerligt vilja beskydda någon.
Bidragets titel: Empty Room
Upphovsmän: Bobby Ljunggren (m & t), Aleena Gibson (m & t)
Artist: Sanna Nielsen
Upphovsmännens beskrivning av ”Empty Room”: "En innerlig och dramatisk ballad som visar upp en ny sida hos Sanna Nielsen".
Bidragets titel: Just A Minute
Upphovsmän: Amir Aly (m), Henrik Wikström (m), Magnus Rongedal (m & t), Henrik Rongedal
(m & t)
Artist: RongedalUpphovsmännens beskrivning av ”Just A Minute”: En gungig rackare – helt enkelt en väldigt glad party-dänga, lite fuldisco-style med falsettsång.Bidragets titel: Kebabpizza Slivovitza
Upphovsmän: Vlatko Ancevski (m & t), Vlatko Gicarevski (m & t), Mats Nilsson (m & t), Stevan Tomulevski (m & t), Teddy Paunkoski (m & t), Otis Sandsjö (m & t)
Artist: Andra GenerationenUpphovsmännens beskrivning av ”Kebabpizza – Slivovitza”: Energisk balkanbrass som främst romerna på Balkan spelar på bröllop, dop, födelsedagar och även på begravningar. Den handlar om att vara sig själv – alla behöver inte vara perfekta och framgångsrika mätt i pengar och kändisskap.
Bidragets titel: Love In Stereo
Upphovsmän: Tony Nilsson (m & t), Mirja Breitholtz (m & t)
Artist: OlaUpphovsmännens beskrivning av ”Love In Stereo”: En 80-talsinfluerad upptempo-låt – en spark i baken – om att musik är kärlek.
Bidragets titel: Razborka
Upphovsmän: Nicole Fuentes (m & t), Tord Bäckström (m & t), Stefan Åberg (m & t)
Artist: The Nicole
Upphovsmännens beskrivning av ”Razborka”: Kommersiell pop med etniska drag om en kille som, för att bevisa sig värdig Nicole, måste dansa ”the razborka”.

Av agneta - 19 december 2007 16:02

Västerås MelodifestivalhistoriaVästerås melodifestivalhistoria började redan 1978 då en ung Pugh Rogerfeldt kom 3:a med låten Nattmara. 1982 var det sedan dags för en annan västeråsson att inta festivalscenen. Little Gerhard sjöng tillsammans med Yvonne Olsson ”Hand i hand med dig”. De slutade på en delad 6:e plats. Sedan var det relativt tunt på medverkande från Västerås till början av 2000 talet. Då slog det till och Thomas Törnholm, en av Sveriges främsta låtskrivare  radade upp hit efter hit, ”Se mig”, med Barbados, ”Sista andetaget” med Jan Johansen och ”It´s in the Stars” med LaGaylia Frasier är bara några av de bidrag Thomas haft med i festivalen under 2000-talet. 2003 och 2004 var Västerås egen technodrottning Pandora med i festivalen med bidragen ”You” och ”Runaway”. 2005 klev debutanten Josef upp på melodifestivalens scen i Skellefteå och kom 5:a. 2006 tog sig Rednex enda till final med bidraget ”Mama, take me home” skrivet av västeråsarna Michael Claus och Matthews Green. Rednex slutade 6:a i finalen i Globen. Michael Claus och Thomas Törnholm var även de som försvarade Västerås färger i festivalen 2007. Med bidraget ”Live forewer” kom Magnus Carlsson precis utanför andra chansen men blev en av årets mest spelade låtar på radion. 2008 står för första gången Västerås Mälarstaden som värd för en delfinal i Melodifestivalen.

Av agneta - 19 december 2007 12:38

Beogradska Arena i Belgrad. Här kommer Eurovision Song Contest att äga rum, med två semifinaler och en storslagen final i maj 2008. Delegationer och stjärnor från hela 45 länder kommer på besök för att medverka i Europas största underhållningsprogram.

Av agneta - 17 december 2007 22:15

En härlig kall dag . Andra gången i år som termobyxorna åkte på.Jag gillar att vara ute med vovven i det här vädret. Vi har turen att ha får som går här i närheten och under vintern blir den ena hagen ledig och då får vi ha våra hundar där. Idag fick Zingo leka med sin kompis Shaggy , himla kul......tyckte han.


Min dotter Jennie kom hem från Göteborg ikväll , ska vara här över Julen. Det känns bra . Min son ska vara i stockholm hos sin sambos föräldrar i år.

Av agneta - 16 december 2007 14:41

Men, kolla här då. Taget ute på min uteplats idag söndagen den 16/12.

Här knoppas det redan.......

Av agneta - 16 december 2007 10:13

Önskar alla mina bloggvänner en skön och trevlig 3.e Advent.

Av agneta - 16 december 2007 09:51

I morse när jag var ute med min hund fick jag se att någon under natten tänt eld på ingången till ett dagis. Tråkigt för föräldrarna då de nog inte vet var de ska göra av barnen imorgon. Det lär ju vara brand skadat, det luktade brandrök som bara den. Usch vad tråkigt det är med all skadegörelse. Det är något varje dag vid skolorna.  Vi behöver ha kvarterspoliser igen. Varför tar de bort något som är så bra.......

Ovido - Quiz & Flashcards