Alla inlägg under januari 2008

Av agneta - 10 januari 2008 21:22

Är förkyld, har feber och ont i halsen så jag är hemma från jobbet idag och i morgon sen får vi se om jag är frisk igen till next week.stackars mig.......Imorgon ska jag avinstallera allt från datorn ock installera allt på nytt.( om jag orkar ).... Måste då datorn inte fungerar som den ska.

Nu ska jag glo på tv och lägga mig under en filt i soffan.

kram på er

Av agneta - 9 januari 2008 10:36

Har införskaffat ett nytt städredskap. Se bilden under. Den här prylen ångar rent golv och mattor. Jättebra var den , provade den igår .Man slipper det skitiga vattnet i hinken och det är en stor fördel. Man har vatten i en behållare på apparaten, inget skurmedel. Sen är det ju en mattvätt också , kanon...... Mattorna blev jättefresha må ni tro. Den kostade 999 kr men det är den värd. Rekommenderas .......

Av agneta - 7 januari 2008 18:37

idag vill jag påminna om Let`s dance som börjar på fredag i tv 4. Det ska bli kul tycker jag.


Nästa vecka släpps namnen på jokrarna i melodifestivalen, sååå spännande. Enl. aftonbladet , ryktas det om att Niclas Strömstedt och Amy Diamond är aktuella som jokrar.

I Expressen står att läsa att Carola och Andreas Jonsson är jokrar, de ska sjunga duett och låten heter , One love. Kan ju alltid hoppas.....

Som sagt , nästa vecka så vet vi.

Kul
Av agneta - 6 januari 2008 11:03

Men se det snöar........ Härligt .Tänk vad mycket ljusare det blir ute.

Jobbar i helgen så det blir inte så mycket skrivet, är inne i en tröttperiod.


I fredags fick jag ett brev om att min pappa har avlidit. det är hans frus syster som skriver. Hon hjälper till med bouppteckningen och har upptäckt att jag finns till. Har inte haft någon kontakt med min pappa. han försvann ur mitt liv då jag var 3 månader. de tyckte att det var det bästa om jag inte hade kontakt....(konstigt) Vi pratade i telefon då och då under ett par år 93 -94.... tappade kontakten igen då jag flyttade, böt nummer. Tiden gick och ni vet hur det är , det blev aldrig av att vi träffades. Nu vill den här kvinnan att jag hör av mig till henne, ska väl göra det. Snällt att hon talade om detta för mig....

Tänk att jag blev ledsen fast vi ej träffats, det känns jättekonstigt......

Det är så defenitivt nu....Nu får jag aldrig träffa honom.


Av agneta - 4 januari 2008 09:37

Jaha, nu ska jag gnälla lite igen... Men jag blir galen när de plogar och inte sandar. Det blir ju glansis och halt som bara den.... Varför sandar man inte på en gång när man plogar , det fattar jag inte. Då är det ju bättre att ge tusan i att ploga och låta snön ligga kvar...Då blir det iallafall fäste för fötterna.


Förra året reagerade jag och en jobbarkompis på att de sandade när det inte var halt. Ena dagen var det glansis, det var plogat men det kom ingen sand på det plogade på hela dagen. dagen efter då det inte var halt längre , (för det hade blivit kallgrader och då blir det ju tarft på backen) då sandade man...... hrm.... Kanske är det så att man har ett schema man går efter, man sandar bara vissa dagar vare sig det behövs eller ej.....

Av agneta - 3 januari 2008 16:15


Från Vlt   

Salberga-fångar hotade med hungerstrejk
Fångar på fängelset Salberga har anmält sin anstalt till Justitieombudsmannen (JO) över 50 gånger sedan maj 2007. Under onsdagen fick en kriminalvårdsinspektör sitta i ett flera timmar lång krismöte med fångar som hotade med hungerstrejk.

Med 343 platser i sluten anstalt och häkte är Salberga, beläget i Sala, Sveriges största kriminalvårdsanläggning. Det speglas också i den stora mängden anmälningar som interner på Salberga skickat till JO.
Många av anmälningarna handlar om att de upplevt sig kränkta av häktespersonal, eller reagerat över restriktioner vid besök från anhöriga. En intern har anmält fängelsets kioskverksamhet. Han reagerade mot att vissa tidningar, till exempel Aktuell Rapport, inte finns i utbudet.

I slutet av förra året formulerade ett antal interner en klagomålslista, de ville ha en förbättring. Om det inte blev så var 18 av dem redo att dra ut i hungerstrejk. Hungerstrejken var planerad till gårdagen och skulle ägt rum på fängelsets läravdelning, som har plats för 38 stycken intagna som studerar.
Kriminalvårdsinspektör Leif-Åke Edin satt under onsdagseftermiddagen i möte med de inblandade, och enligt kriminalvårdschefen Christer Fränneby ledde mötet till ett samförstånd.
- Leif-Åke Edin sa till mig att det var lugnt, säger Christer Fränneby.
- Det är viktigt att vi sätter oss ner och går till botten med saken när det finns klagomål.

Antalet besök som internerna får ta emot har minskat från fyra i månaden till två i månaden, vilket skapat en upprörd stämning.
- Det var en kvalitetsåtgärd. Det har blivit färre besök, men besökstiden har blivit längre.
Interner har även klagat på tiden som det tar för saker som de fått från besökare godkända och tillhandahållna. Enligt en anhörig till en intern ska det egentligen ta en vecka att få sakerna godkända, men det ska i vissa fall ha dröjt upp till två månader.
- Det har varit problem med det. Men vi har jobbat intensivt för att förbättra situationen.
När det gäller klagomål om lång väntetid för tandläkarvård hänvisar Christer Fränneby till läkaren, som bedömer internernas vårdbehov.

JO, som hittills avskrivit hälften av internernas anmälningar, planerar att besöka Salberga i slutet av månaden.

Johan Ronge

Hahahaa, det är skrattretande att någon överhuvudtaget lyssnar på dessa klagomål. Stackarna som har gjort brott och måste sitta inne. Det är verkligen synd om dem ......

Av agneta - 2 januari 2008 22:06

Idag har jag varit ledig, har inte gjort så mycket. känner mig lite hängig. har iallafall tvättat en maskin och varit ute på två långpromenader med min hund. Nu ikväll så var vi ute med zingos kompis Shaggy och hans matte.

har suttit vid datorn lite och försökt få till en ny hemsida. det är svårt med motivation just nu. Men förhoppningsvis så återkommer den.

Av agneta - 1 januari 2008 09:56

God fortsättning på det nya året!


Hoppas att ni har klarat er helskinnade från gårdagens raketer. Jag är glad att jag tog med mig min hund till jobbet. Vi fick skjuts till och från. Här var det ett smaällande och skjutande utan dess like. De skjöt iväg raketerna hur som hellst och var som hellst. Jag var livrädd hemma, trodde att någon raket skulle träffa mina fönster .jag har tur som inte har en smällrädd hund men han tycker inte om när smällarna kommer för nära då skäller han. Mina katter uppför sig lite oroligt men klarar det rätt bra ändå.


Två soprum har brunnit ut alldeles, de står alldeles intill bostadshus. Flera papperskorgar har sprängts i luften, det som finns så dåligt med papperskorgar....Såg i tidningen att en kvinna skadats i ansiktet av en förlupen raket, den gick in i lägenheten hennes.


neej , nu har jag fått nog. Hoppas verkligen att det blir totalförbud nu. Det är ju inte bra för miljön heller. Ännu en anledning att förbjuda eländet.

Förstår inte att det inte redan är förbjudet då det är så mycket prat om miljön....

Ovido - Quiz & Flashcards