Alla inlägg den 14 februari 2008

Av agneta - 14 februari 2008 17:18

Repandet håller på för fullt i ABB-Arena här är bilder därifrån från eftermiddagen. Carola och Andreas är vackra i sina färger tycker jag. Jaa, de här bilderna säger ganska mycket tycker jag. Underbart.

Av agneta - 14 februari 2008 11:51

Önskar alla mina bloggvänner en trevlig Alla Hjärtans dag.

Kram på er.


Av agneta - 14 februari 2008 11:24

Carola lovar ”ljuschock” Schlagerfavoriternas hemliga segervapen

VÄSTERÅS. Här är Carolas och Andreas vinnarvapen.

Aftonbladet är som enda tidning med på duons topphemliga repetition.

– Jag tror inte att det är sant, säger Carola om specialeffekterna.

Scenen är helt unik.

Med 30 tv-monitorer byggda i sju torn över scenen och en gigantisk ljusrigg på 60 000 watt ska Carola Häggkvist och Andreas Johnson nå Globen.

Hade tystnadsplikt

Deras ljusshow har varit en väl förborgad hemlighet och byggts i smyg av personer med tystnadsplikt.

– Vi vill överraska. Folk satsar på pyroteknik och sånt, det här är ett helt nytt grepp, säger initiativtagaren Rickard Engfors.

Ljusriggen kräver ett helt eget elskåp och kommer bara att användas i Carolas och Andreas nummer. Tv-monitorerna kommer att visa två specialklippta filmer som förmedlar budskapet ”One love” – kärlek i alla dess former.

– Vi är överlyckliga. Det är en chock att äntligen få se monitorerna, de är så otroligt kaxiga. Och den här rymdvarelsen som kommer ner – ljusriggen – den är så häftig, säger Carola.

Tvingas iväg

Det är första gången som duon får se resultatet.

– Det känns otroligt mäktigt. Tur att vi är sista numret – efter vår show kommer folk vara bländade ett bra tag, skrattar Andreas.

När repetitionstiden är

slut vill duon inte lämna sce-nen men blir ivägtvingade.

– Vi är som barn i en godisbutik – vi vill aldrig sluta. Jag kan inte vänta till lördag när vi får visa resten av Sverige, säger Carola.


Källa Aftonbladet



Av agneta - 14 februari 2008 10:17

Per Tviksta, Vlt.s schlagerexpert har lyssnat på melodierna i Västerås. Som enligt honom är mycket bättre än i Göteborg. Så här säger experterna om låtarna i Västerås.


Ola: Han kör sin vanliga stil, men nu med lite säckpipeintro och stulna takter från John Frarnhams 80-talshit The voice. Farlig förstås och en självskriven radiohit. Unga tjejröster får han och med en bra show fler än så. En stark start på tävlingen.


lasse Lind: Bjuder på en popballad med en kärlekstext till sin flickvän. Det händer inte så mycket, men han kan bli veckans Marie Lindberg/ Suzzi Tapper.


The Nicole: Står för veckans etno-disco-pop. Inleds väldigt mycket som Amanda Lear på 80-talet och med en medryckande refräng. Experterna tycker att den är patetisk i Sverige.

'

Alexander Schöld: Kör en gitarrpop med samma feminina, nasala röst vi minns från hans tid i fame Factory. Hyfsat medryckande refräng men med en banal text.


Bröderna Rongedal: Bjuder upp med stämmsång, en rytmisk låt, fart och stor musikalitet. Mycket 60 och 70 tal finns inbakat i låten och en giftig sak som kan funka hos gammal som ung. Med rätt show kan man inte räkna bort just a minute.


Sanna Nielsen: Gillade ni Bonnie tyler och total eclipse of the heart i mitten på 80-talet ja då gillar ni hennes låt. Stulna takter därifrån. men Sanna har vuxit såväl röstmässigt som artistiskt och hon har kvällens tveklöst bästa pipa. En stark vinnarlåt.


Andra Generationen: Intar veckans sista plats. Balkanpop av det här slaget är inte kul och även om det sticker ut så går det inte hem i det svenska folkhemmet.


Johnsson och Häggkvist: Alla säger att de är självklara till finalen och visst blir det så, även om man hört bättre låtar från dem båda. En kärlekspopballad där två bra röster gifter sig och tonartshöjningen mot slutet kommer att få ABB-arena att vibrera på lördag. Det kan liksom inte gå fel, känns det som.

Ovido - Quiz & Flashcards