Alla inlägg den 18 februari 2008

Av agneta - 18 februari 2008 10:57

Nunstedt: Helt galet
VÄSTERÅS. Blixtar och dunder - vilken bomb!
Chockvågorna efter superduons finalbom är de värsta jag upplevt.
Det där gott folk, var tidernas schlagerskräll.
 

Nog för att den här tävlingen har överraskat förut. Men inte på det här vrickade sättet. Inte så länge jag bevakat tävlingen, och det är minsann ett tag.
Kom igen nu, hela församlingen; Carola och Andreas var ju bäst. Har ni suttit och sovit under mina predikningar under veckan eller? Hade ni stekt biffen ordentligt i går?
Det känns just nu som om Melodifestivalen drabbats av galna kosjukan, att resultatlistan i går drabbades av ett historiskt självmål signerat tv-publiken. För kom inte och säg att schlagerbollen fortfarande är rund. Den har ju blivit helt oformlig, totalt oförutsägbar.

”I love Europe” var en glad skräll, men det är faktiskt inte okej att placera en så fantastiskt bra schlager som ”One love” utanför Globen.
Det är bara löjligt.
Tog Carola och Mini-Carola ut varandra? Var det Tito som lade krokben? Var det trosan? Var det växeln, hallå? Tog alla superduon för given och satt och röstade på sina underdogs? Är folk mätta på Carola och Andreas? Slogs tv-masten i Nacka ut nu igen?
Man kan sitta och spåna förklaringar till varför det gick som det gick tills de galna korna börjar galoppera till skogs.
Johnson & Häggkvist levererade ju helt enligt planerna.
Det var inte superduon som floppade.
Det var svenska folket.
Obegripligt.

* Å andra sidan blev ”Andra chansen” omedelbart betydligt roligare. Just nu är startfältet i Kiruna minst lika starkt som det som står startklart i Globen.

* Det som talar emot mina teorier om att svenska folket blivit bindgalna och tondöva på en och samma kväll är Sanna Nielsens succé. Sanna Nielsen var mitt val. Den andra självklara finalisten, och en som steg från klarhet till klarhet under kvällen.
Inlevelsen och genomslaget under ”Empty room” var en gås- hudsboost. Just nu är Sanna knapp favorit i den här lilla tävlingen.

* Voffo Rongedahl då, frågar du?
Ja, inte vet jag.
Jag trodde de skulle dansa in i ”Andra chansen” med sin glada rumpnissedisco, inte komma och ställa till det på detta viset.

* När superduon gjorde entré på efterfesten kring midnatt dånade i alla fall hyllningskören:
”Bästa låten! Bästa låten!” Inte mycket till hejaramsa, men det kändes som en hit.

SCHLAGERTEMPEN

Stekhett
Sanna NiELsen
Ä Sista dansentryckaren  är säkrad i ett år framåt.

Hett
JOhnson &
HÄGGKVIST
h Jag tror fortfarande på final. Och superduon kan vinna på att vara underdog.

Ljummet
Lasse Lindh
* Svajade till på genrepet, men i går var han kanon. Grattis till hiten, indie-Lasse.

Iskallt
Morgan Pålsson
* Den här veckan var komikern tråkigare än dansinslaget. En rent unik
prestation.

Av Anders Nunstedt
anders.nunstedt@expressen.se

Av agneta - 18 februari 2008 09:43

På frågan om rätt låtar gick till Final från Göteborg svarade de flesta nej. Vilket jag kan hålla med om. .... Men det var ju en dålig omgång.

Av agneta - 18 februari 2008 08:55

Det stod att läsa i vlt idag att blåsippor tittar fram här i Västerås. Oj,oj , det är tidigt. Jaa, det verkar som om våren kommer tidigt i år.

Man får verkligen Vårkänslor då man är ute... Här i Västerås är det varmgrader och solen tittar fram då och då.

Ovido - Quiz & Flashcards