Alla inlägg under april 2008

Av agneta - 7 april 2008 09:17

En av mina stora idoler är Madonna. Denna intelligenta affärskvinna, jag beundrar henne verkligen. Här kommer ett smakprov på hennes nya hit med Justin Timberlake.  Den kommer att slå stort.......

http://www.aftonbladet.se/webbtv/noje/musikvideor/article2198435.ab

Av agneta - 7 april 2008 09:13

Kleerup feat Titiyo.... detta är en jättebra låt.Detta  kommer att bli en ny hit....

http://www.aftonbladet.se/webbtv/noje/musikvideor/article2190681.ab

Av agneta - 6 april 2008 20:31

Måste bara visa en av mina favoriter 1975, Sparks... Kom på dem här om dagen och det visade sig att de tydligen fortfarande håller på, kul. den här inspelningen är från 1975. de var då väldigt speciella. Den här låten var en stor hit.

Av agneta - 6 april 2008 11:16

Titta så gulligt. Våra får har fått små bääään... Är de inte söta så säg. Kunde inte låta bli att ta kort på dem. Jag vill haaa en sån hemma ..... Hihihii.....


Igår kväll tittade jag på körslaget och jag tycker att det är ett jättetrevligt program. Synd att det är tävling här med för det börjar bli för mycket sånt nu på tv. Men annars så tycker jag att det är häftigt med körer som sjunger hits av olika slag Det blir maffigt..... Ska fortsätta titta.....

Av agneta - 1 april 2008 17:59

Kommunen inför sockerförbud
Det räcker inte med rök- och snusförbud för ett friskare Västerås. Nu ska staden gå ett steg längre - från 1 januari 2009 totalförbjuds socker i all kommunal verksamhet.

Så slår förbudet 1 april: Socker i kaffet (även sötningsmedel) förbjuds, liksom sött fikabröd i all kommunal verksamhet. Undantag: socker i form av honung i te som ges respit till 1 juli.

1 juli: Inget socker i skolmat eller på förskolor i någon form (får ingen effekt förrän vid terminsstarten - personalen får "lära sig laga osötat" under tiden). Från samma datum; inga söta desserter i äldrevården i kommunal regi.

1 september: Sockervakter, som utbildats sedan halvårsskiftet, får befogenhet att beslagta socker från kommunalt anställda och förtroendevalda.

1 januari 2009. Totalstopp för allt socker och söta desserter, bakverk med mera i kommunal verksamhet. Även vid firande av exempelvis 50-åringar. Enda undantaget; pensionsavgångar då den nypensionerade medges en "mindre" sockermängd i avskedstårtan förutsatt att firandet hålls inom en trängre krets på jobbet.
Länkar
Om Västerås Stads sockerförbud
Västerås har som första svenska stad anammat Kommunförbundets senaste kampanj "Ett sockerfritt Sverige" och från förvaltningshåll har man redan beslutat att devisen för 2009 ska vara "Västerås - sockerfri Mälarstad".

Sockret tas bort stegvis, påpekar kampanjledaren för "Ett sockerfritt Sverige", Wilhelm Sauer, som under veckan finns i Västerås för att starta kampanjarbetet:
- Vi inleder redan i dag med att begränsa de mest uppenbara sockerfällorna, säger Wilhelm Sauer när han vandrar runt i Stadshuset på jakt efter uppenbara sockerfällor.

Samtliga kaffeautomater, fikarum och fikahörnor i kommunens verksamheter kommer från och med i dag att vara sockerfria, det gäller även konstgjorda sötningsmedel. Under en övergångsperiod kommer honung i te att tillåtas, men efter halvårsskiftet är även det borta (se faktaruta här intill).

Fikabrödet måste bakas med precis så mycket socker som behövs för jäsningen av brödet, inte ett gram mer. Bland personalen kommer särskilda sockervakter att utbildas, de har sedan till uppgift att övervaka att ingen smugglar socker i kaffet eller borstar pärlsocker från skjortan efter lunchen.

Även stadens förtroendevalda kommer att övervakas; sockervakter utses inom de respektive partigrupperna.
-På sikt ska vi även få västeråsarna sockerfria, säger Wilhelm Sauer:
-År 2010 räknar vi med att sockret ska vara borta ur kiosker och restauranger. Inom en tioårsperiod kanske också från folks skafferier.

Jan Ernheimer
jan.ernheimer@vlt.se

Ovido - Quiz & Flashcards