Alla inlägg den 13 april 2009

Av agneta - 13 april 2009 17:14

Nu står det att läsa i en viss kvällstidning att Malena kanske åker ut direkt i semifinalen för att hon har ett så hårt motstånd. Nu tror inte jag det för hon har en av de bättre låtarna i den semin men om hon nu inte går vidare till final så är det väl så då. Detta var iallafall den bästa låten i Melodifestivalen i år, tycker jag och många fler med mig.


Jag kan inte se någon annan av låtarna som var med i melodifestivalen som skulle ha haft en bättre schans...inte. Det är ingen ide att spekulera i hur det går för det är så gott som omöjligt att tävla i musik. Och Europa röstar som de tycker och vill. Sedan har vi inte sett uppträdandena live ännu, många låtar gör sig ingenting då. Vissa sjunger sämre än på videon etc...Så nu kan vi bara vänta och se hur det går för Sveriges bidrag med Malena i Ryssland 16 maj. Vi håller tummarna.....

Av agneta - 13 april 2009 13:28

Har jobbat 8 till 12 i dag och nu är jag ledig tisdag och onsdag.


Med några enkla knappningar på tangentbordet så har jag beställt detta från H&M....

Ett par solglasögon , ett par sandaler , ett par ballerinaskor, blåa leggings och en blå top.

Lääängtar tills det kommer så att jag får hämta ut paketet....sååå himla kul.





Av agneta - 13 april 2009 06:41

Annandag påsk är inom kristendom dagen efter påskdagen. Har som ämne "Möte med den uppståndne". Tidigare innehöll hela veckan efter påsk icke-religiösa festligheter, vilket under 1800-talet minskades ner till en dag.

Moderna asatroende brukar förlägga vårblotet till denna dag



Vårblotet eller segerblotet är ett blot som vanligen infaller i och med den egentliga vårens ankomst, i slutet av april eller början av maj. Blotet är en bekräftelse av de livgivande krafterna, att hälsa sommaren välkommen, önska god växtkraft och utrymme åt allt uppväxande.

I modern asatro (forn sed) brukar följande makter och gudar bjudas in: Vår, Freja, Frej, Gerd, Jord, Tor och Siv.

Firandet av valborgsmässoafton kan ha sit urpsprung i vårblotet.

Sedan år 2000 håller olika samfund varje år ett stort vårblot vid Uppsala högar under påskhelgen. Denna tradition initierades av Sveriges Asatrosamfund som även håller i det nionde blotet den 23 mars 2008.
Ovido - Quiz & Flashcards