Alla inlägg den 18 april 2009

Av agneta - 18 april 2009 11:36

Här i västerås har vi svinkallt idag. 5 grader på termometern i morse och iskalla vindar. Hade behövt både vantar, mössa och en varmare jacka på min morgonpromenad.Brrrrr Tog vägen förbi affären på väg hem och träffade en tjej där som också höll på att frysa ihjäl nästan...Hon längtade efter sin mössa hon med.


I vlt idag står att läsa om sjöbris.


När det är soligt och varmt väder under våren och sommaren kan sjöbris bildas runt våra kuster och vid stora sjöar. Under dagen värmer solen upp markytan, medans vattnets temperatur är i stort sett oförändrad.


Luften över land värms i sin tur upp av marken och stiger uppåt och ersätts då av den kallare luften från vattnet. Skillnaden i temperatur ger då upphov till den typiska sjöbriscirkulationen.


Sjöbrisen som alltså blåser in mot land, börjar närmast kusten och någon kilometer inåt land. Senare på dagen drar den allt längre in över land, ibland några mil och kan då innebära ett snabbt temperaturfall. Den vanlighaste vindhastigheten är 5 - 10 m per sek.


tror att det är denna vi känner av idag....brrr.....

Av agneta - 18 april 2009 09:33

Idag fyller Katie Holmes och Tom Cruise lilla dotter Suri 3 år. Jag tycker att hon är en av de sötaste flickor jag någonsin sett. Visst är hon gullig.....

Grattis på dig Suri...

Av agneta - 18 april 2009 09:06

Den nya dansen uppfanns i går i Talang. Fyra underbara killar bjöd oss på en underbart rolig knäckebrödsdans.....hahaaaa....det roligaste jag sett på länge...helt underbart....Om ni inte såg programmet så titta här :

Ovido - Quiz & Flashcards