Alla inlägg under april 2009

Av agneta - 12 april 2009 08:33

Har motionerat med Zingo i motionsspåret i morse ...så härligt i skogen. det är flera som är ute och går och springer så jag tror inte att någon orm törs sig fram på spåret...får vi verkligen hoppas....huu....


Det slog mig att nu är det dax för fästinghalsband till Zingo igen, får inte glömma det. Det är så vidrigt med fästingar. och de sprider en massa konstiga sjukdomar... Måste komma ihåg att köpa...


Intog min frukost på min inglasade balkong,  så mysigt hade jag....har skugga på förmiddagen. På eftermiddagen vid 14 kommer solen och det blir alldeles för varmt för att att ha det inglasade för....Då får jag stänga in katterna i lägenheten för att öppna fönsterna...Väntar på att min kompis kommer hem från Bahrei, då ska han få jobb med att sätta upp nät på balkongen...


Idag jobbar jag 14 till 21 och vi har så varmt på jobbet redan. vi har blivit lovade t-shirts till sommaren ...lääängtar..... Nu har vi busarong och byxor och bussarongen släpper inte igenom någon luft alls...Ok på vintern men på sommaren ...neeej...


Ha en bra påskdag och ni....

nu har de kommit på att det är nyttigt med ägg


kramiz


Av agneta - 12 april 2009 08:31

Påskdagen firas i kristen tradition till minne av Jesu uppståndelse, och infaller på söndagen i påskhelgen. Påskdagen infaller den första söndagen efter första fullmånen efter vårdagjämningen, men eftersom de västliga kyrkorna och de östliga, det vill säga ortodoxa, kyrkorna tillämpar olika kalendrar infaller påskhögtiden vid olika tillfällen beroende på vilken kyrka som avses.


Traditionellt talar världens kyrkliga ledare till de kristna församlingarna på påskdagen. Den romersk-katolska påvens påskvälsignelse kallas liksom julvälsignelsen Urbi et Orbi.

Av agneta - 11 april 2009 11:23

Här skiner solen och det är ett underbart vårväder. Har precis löst melodikrysset på nätet och kan ni tänka er jag kunde allt . Behövde inte hjälp en enda gång...Nu har jag skickat in lösningen. Förra veckan fick jag ta hjälp på ett par frågor....


Nu ska jag duscha, äta( rättare sagt dricka ) och gå en promenad med doggen ....Ska jobba idag , börjar 15 och jobbar till 21...En lagom kväll alltså. 

Måste in i garderoben för att se vad jag ska ha på mig idag, alltid ett problem när man har volanger på magen...man passar ju inte i vad som helst, om man säger så...ugh.


Hoppas på att snart bli av med de värsta volangerna iallafall....Hatar när byxorna sitter åt kring midjan och magen vill puta ut, man ser ju för fn gravid ut. Neeej......Det gäller att ha något stort på sig upptill så att man döljer eländet...


Önskar er en skön påskafton

Av agneta - 11 april 2009 08:54

Påskafton är i den kristna traditionen en ”tom” dag. Kristus ligger i graven, och lärjungarna sitter inlåsta i rädsla för dem som avrättat honom. Inga gudstjänster firas i kyrkan denna dag. Istället väntar man till påsknatten för att fira Kristi uppståndelse.


Enligt Första Petrusbrevet 3:18-19 och 4:6 nedsteg Kristus till dödsriket för att rädda de rättfärdigas själar och öppna för dem himmelrikets portar.

På påskens ikoner ser man Kristus trampa på dödsrikets portar, dess lås är sprängda och Kristus räcker handen åt Adam och Eva, åt kungar och profeter.


Att påskaftonen i Sverige kommit att bli den stora ”firardagen” under påsken kan troligen ses som en parallell till julaftonen. Påskafton förknippas i Sverige ofta med påskägg fyllt med godis eller andra saker, och mat, ofta ägg.

Av agneta - 10 april 2009 19:51

Enligt siffror från Statistiska Centralbyrån är 10 april Sveriges vanligaste födelsedag. Inte mindre än 25 027 svenskar beräknas fylla år i dag.
Näst vanligaste födelsedagen är 22 mars då 25 017 svenskar fyller år.


Malin Marcusson


källa VLT

Av agneta - 10 april 2009 16:55

Idag har jag suttit på balkongen och solat , så underbart skönt. Har nog kommit på hur jag ska göra med balkongen då det gäller katterna..Tack för tipset Lotta, kram.


Funderar på hur jag ska inreda balkongen, hrm... skulle vilja ha någon plats där jag kan mysa...Måste runt på nätet för att få tips och insperation till detta. Jag ska iallafall köpa en vindruvsplanta , den kommer att stortrivas på min balkong...förresten jag ska ha två . Vill ha både gröna och blåa druvor...mmmmm vad gott. 

Av agneta - 10 april 2009 10:35

Har lagt till en ny blogg bland länkarna, Charlotte Perrellis. Jag tycker att ni ska gå på besök för det är en jättetrevlig blogg.........

Av agneta - 10 april 2009 09:00

Långfredagen är en dag som långt fram i tiden varit präglad av stor stillhet och tystnad. Långfredagen är den stora sorgens dag, Jesu dödsdag. Sorgen markerades genom att inga onödiga sysslor fick utföras.

Man åt enkelt och barnen fick inte leka. Stämningen var tung och tryckande. Affärer och restauranger var stängda. Ända fram till 1969 var alla offentliga nöjestillställningar förbjudna under långfredagen.


Tänk att detta kommer jag ihåg från när jag var liten.Denna dag var verkligen lång ...Det fanns ingenting att se på tv heller, bara sorgeprogram om jesu lidande etc....Tur att detta har lättats upp betydligt idag...

Ovido - Quiz & Flashcards