Alla inlägg den 12 augusti 2008

Av agneta - 12 augusti 2008 10:14

Här kommer några foton på hur jag blev i håret, funderar på att bleka det ...Vi får se. Har tagit fotona själv med hjälp av en spegel och det ser inte klokt ut men ni ser färgen iallafall. Omålad är jag också...fy f........inte bra.


Under Mina foton vill jag visa de äckliga långbenta sakerna  som heter Harkrankar. Nu börjar de invadera lägenheten så det gäller att ha fönster och dörrar stängda. Det som är äckligt med dem är att de tappar benen....huuu..... De kan väl hålla sig ute där de hör hemma då gör de mig ingenting.


Idag är det jobbardax igen börjar 15 och jobbar tll 21. Mår inte riktigt bra idag, har ont i huvudet, kroppen och lite halsont. Men jag ska jobba idag så får vi se hur det går. Jag kan känna så här och sedan går det över.

Nu ska jag gå ut på altanen och börja rensa bort lite dåliga blommor. Ska börja ta in lite saker då hösten kommer med stormsteg.


Av agneta - 12 augusti 2008 10:03

Tidningen Newsweek skriver att runt 70 procent av alla som gått ner i vikt senare går upp igen. Ett problem, menar Center of Disease Control and Prevention, är att bantare inte äter ordentligt. Om din vikt pendlar upp och ner kan det bero på att du inte äter tillräckligt av de här fyra matgrupperna:

  • Protein
    Forskningsresultat visar att den testgrupp med bantare som åt en diet med mer protein än andra testgrupper gjorde, var minst troliga att få tillbaka sina kilon igen. Samma studie visade att de som höll sig till en strikt GI-diet inte klarade sig lika bra. Poängen är inte att äta mycket protein utan att äta protein över huvud taget så kan du lättare hålla din nya vikt. Kött, fisk är rika på proteiner, men också mjölkprodukter såsom keso och ost (17%), samt kikärter.

  • Nötter
    Nötter innehåller visserligen många kalorier, men forskare menar att nötter hjälper människor att hålla vikten. Två omfattande olika studier har visat att nötter, vid sidan av den vanliga kosten hjälper människor att också gå ner i vikt. Nötter innehåller omättat fett, ofta enkelomättat fett, som ger kroppen bra kolesterol och har en tendens att faktiskt öka förbränningen i kroppen.

  • Frukt och grönsaker
    Kvinnor som äter fem eller fler portioner frukt per dag är mer troliga att hålla sin vikt än kvinnor som inte gör det, visar undersökningar av det amerikanska hälsocentret CDC. En portion frukt är i det här sammanhanget lika mycket som en halv kopp uppskuren frukt, eller en hel kopp gröna grönsaker, eller en mellanstor hel frukt.

  • Bär
    Glöm inte bort bären! Newsweek rapporterar om en undersökning gjord i Japan där de kemiska ämnena fytokemikalierna och flavonoiderna, som ger bären sina färger, ändrar aktiviteten hos den mänskliga fettcellen. I en annan studie på möss visade resultatet att de inte gick upp i vikt på en fet diet om de samtidigt åt fytokemikalier, det vill säga färggranna  bär såsom blåbär, björnbär och hallon.

  • Detta var en jätteintressant artikel och jag kommer att tänka på ovanstående.  












    Ovido - Quiz & Flashcards